Týden na DIGIareně – DIGIfoto 3/2008

Týden na DIGIareně – DIGIfoto 3/2008

V hlavní roli princezny * Fotografická rozmanitost země * Pozor, vyletí prase! * Videostativ Modo Steady

V hlavní roli princezny
Další zastávku ve fotogalerii DIGIareny jsme v pondělí udělali v kategorii „Rodina, děti a přátelé“. Není překvapením, že nejen desítce nejlepších snímků dominují snímky dětí.


Karmiana – „Karnevalová“

Olympus mju 1020 v nových barvách
Společnost Olympus představila speciální verzi digitálu mju 1020. Edice bude obsahovat celkem 5 000 fotoaparátů ve třech barevných provedeních.

Líbilose.cz: Nejlepší články uplynulého týdne
Ani tento týden jsme vám neopomněli přinést žebříček těch nejoblíbenějších článků za posledních sedm dní.

Fotografie týdne: Světlo a stín dávných časů
Fotografie tohoto týdne patří opět jednou k těm pochmournějším – koneckonců hlásá heslo „zanechte vší naděje“. Autorem snímku je fotograf Therion.


Therion – „Lasciate ogni speranza“

Vyšlo DIGIfoto 3/2008
Další číslo časopisu DIGIfoto je tu. Na více než sto stránkách najdete obvyklý mix testů, recenzí, návodů a rozhovorů. Megarecenze tohoto čísla je věnována nové profi zrcadlovce Nikon D3.

Fotografická rozmanitost země
V prostorách Obecního domu v Praze můžete až do konce tohoto měsíce navštívit fotovýstavu Rozmanitost planety Země – Svět časopisu GEO.

Záplata pro Ricoh GX 100
Ricoh GX 100 dostal již pátou aktualizaci svého firmwaru. Nejnovější verze, která nese označení 1.18, zlepšuje práci blesku, opravuje například chybu vznikající při společném snímání do JPEGu a RAWu.

Perspektiva – tvůrčí nástroj ve fotografii
Na středu si pro vás Karel Horký připravil pojednání o perspektivě a jejím využití ve fotografii.

Pozor, vyletí prase!
Nový fotofestival právě probíhá v Brně, Praze a Českých Budějovicích. Fotojatka, jak se festival jmenuje, hledá nový rozměr fotografií například velkoplošným promítáním na plátno či dokreslením hudbou. Hostem a garantem akce je fotograf Jindřich Štreit.

Casio je pomerančové
Novinku tento týden představilo Casio – Exilim EX-Z9. Kompakt má čip s 8,1 milionů pixelů a obvyklý trojnásobný zoom. Nová je oranžová barva těla.

Video: představení videostativu Modo Steady
V sortimentu výrobce stativové techniky Manftotto se objevila celkem zajímavá novinka – ministativ Modo Steady pro kompaktní videokamery.

Přehled cen digitálů – Tentokrát novinky od Sony
Přehled cen digitálních fotoaparátů za jedenáctý týden tohoto roku nepřinesl nic převratného – jako vždy nabízí celou paletu novinek, slev i zdražení.

Jak obnovit snímky z xD karty?
Tento týden se v našem diskuzním fóru diskutuje téma obnovy poškozených snímků z paměťových karet.

Jako opice v lese: Gorillapod SLR Zoom
Velice zajímavý ministativ s netypickým designem – to je Gorillapod. Stativ je konstruován tak, že každou z jeho tří noh můžete tvarovat dle libosti i potřeby v kterémkoliv místě.

P17.jpg

Leica M8 v limitované edici
Fotoaparát Leica M8 bude až do konce června k dostání ve speciální limitované edici se dvěma objektivy – první z nich s ohniskem 25 mm, druhý 75 mm.

Nový firmware pro objektiv Panasonic
Panasonic nabízí majitelům objektivu LEICA D SUMMILUX 25 mm F1,4 ASPH nový firmware.

Složité hledání
V Pražském domě fotografie se letos konal zajímavý cyklus výstav s názvem Šestka, který postupně prezentoval šest českých fotografických škol. Společně se Silvií Vondrovou jej navštívila i Petra Malá.

Nový Computer: nižší cena, nová tvář
Na novinových stáncích nyní můžete najít i nové číslo časopisu Computer. Časopis nyní nabízí čtenářům nejen novou tvář, ale i nižší cenu.

Kalibrace monitoru z levného kraje
Dotvoření digitálního snímku v PC dnes již není nic neobvyklého – spíše naopak. Pro tvorbu dobré fotografie je ale potřeba také zkalibrovat monitor.

Neprůstřelné srdce fotografa
Fotobrašny značky Kata jsou známé především díky velké odolnosti a pevnosti. Jak se ale s takovým „měkkým kufříkem“ pracuje?

Určitě si přečtěte

Články odjinud