Co dělá fotografii skvělou fotografií?

12. července 2017
TWEET SDÍLET
Co dělá fotografii skvělou fotografií?

Otázka stará jako samo fotografování – jsou snímky, které vás zaujmou na první pohled a budete s k nim rádi vracet a jsou snímky, které vám v paměti neutkví na více než pár vteřin, když na ně koukáte. Co je onou tajnou přísadou, díky níž jsou snímky zapamatovatelné a ikonické?

Přesně na tuto otázku se snaží odpovědět filmař a fotograf Jesse James Allen, který natočil krátký medailonek svého mentora Charlie Howse. Allen k tomu říká „Charlie je člověk, který mi v roce 2007 ukázal, jak vytvořit obraz ještě před tím, než stisknu spoušť.“

Klepněte pro větší obrázek

Video je zajímavé především proto, že se v něm Howse neustále vrací k myšlence, jak vzniká skvělý snímek a společně s jeho zkušenostmi se jedná o velmi podnětné informace, nutící k zamyšlení nad každodenností fotografa. Dojde i k tomu, že nezáleží na technice, ale na fotografovi. Ještě inspirativnější je však tvrzení, že by měl fotograf tvořit obrazy nikoliv jen fotky tou nejjednodušší cestou

Témata článku: Fotoškola, Video

Určitě si přečtěte

Služba MyHeritage vylepší staré fotografie a převede je na barevné

Služba MyHeritage vylepší staré fotografie a převede je na barevné

Restaurování starých fotografií je poslední dobou docela v módě. Umělá inteligence a chytré algoritmy totiž dokážou nejen odstranit vodu z podvodních fotek.

Adam Kos

Fotograf požádal teenagery, aby upravili své selfie pro sociální sítě. Výsledek je alarmující!

Fotograf požádal teenagery, aby upravili své selfie pro sociální sítě. Výsledek je alarmující!

Když publikujete selfie snímky na sociální sítě, kolik jim věnujete času na úpravy? A jak moc změníte svou podobu?

3 Adam Kos

11 fotoaparátů s výměnnou optikou, které se dnes nejvíc vyplatí koupit

11 fotoaparátů s výměnnou optikou, které se dnes nejvíc vyplatí koupit

Doporučíme nejlepší fotoaparáty s vyměnitelným objektivem, které by mohly potěšit nejen zkušenější fotografy, ale i ty začínající.

92 Helena Vyplelová